Nak Resign?

Rabu, Ogos 28, 2019 0 Komen


Assalammualaikum dan hai.

Aku baru je sebulan lebih tukar kerja. Masih lagi dalam probation. Tapi aku dapat offer lagi menarik dan company tu dah lama dalam industri. Jadi aku dah keliru nak bagitahu bos apa aku nak berhenti kerja ni. Lebih-lebih lagi kerja sekarang melibat coding Backend dan perlu belajar bahasa baru Angular, C Sharp. Otak aku ni dah tepu nak belajar bahasa baru. Lebih-lebih lagi kena buat sendiri. Belajar dari Internet. Mengantok wei...

Pada mulanya memang bagus aku improve diri aku bukan sahaja Frontend tapi mahir juga dengan Backend. Tapi lately aku rasa tak kena dengan jiwa aku. Aku masih ke arah design. Lebih suka Frontend Designer. Kalau tak minat buat apa kita teruskan. Ya tak... Jadi baik kita buat benda kita suka.

Jadi, aku decide nak tukar kerja. Berbalik kepada soalan tadi. Macam mana nak bagitahu bos. Aku dah bagitau IT manager. Dia tanya kenapa. Then dia suruh cakap sendiri dengan bos. Dia dah Whatsapp bos. Tak tau lah bos datang ke tak hari ini. Aku kena Whatsapp dulu bos. Kalau boleh nak kerja sampai hujung bulan ni. Boleh aku mulakan kerja awal bulan depan. Gaji pun senang kira nanti. Ada any idea tak nak buat ayat macam mana nak Whatsapp bos? Atau direct je I want to resign. Aduh... pening...


Image credit: Designed by Waewkidja / Freepik

0 Komen:

Ruang Iklan